Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για την εις Κύριον Αποδημία του Γεωργίου Παπαμελετίου.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες

anakinoseis1Το Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου, συνήλθε εκτάκτως, έπειτα από παράκληση του Δημάρχου της πόλης, κ. Νικόλαου Μελετίου, μετά από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Ταξίαρχου ε.α., Γεώργιου Παπαμελετίου, Διοικητή της Α΄ Μοίρας Καταδρομών, το 1974 και Επικεφαλής της θρυλικής, αεραποβατικής Επιχείρησης «Νίκη», προς συνδρομή των Ελλήνων της Κύπρου, που αγωνίζονταν να αποκρούσουν τη βάρβαρη εισβολή της Τουρκίας. Μιας επιχείρησης που κόστισε τη ζωή δεκάδων Καταδρομέων, αλλά ταυτόχρονα ανέτρεψε τα σχέδια των εισβολέων να καταλάβουν το αεροδρόμιο της Λευκωσίας και όλη την πρωτεύουσα της Μεγαλονήσου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου, κ. Αντώνιος Καραμπούλας ενημέρωσε τα μέλη του Σώματος για το θάνατο του Ταξίαρχου, που αναγγέλθηκε το Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018, κι ενημέρωσε το Σώμα ότι, η κηδεία θα τελεστεί την Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 και ώρα 14:00 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Δήμαρχος, κ. Νικόλαος Μελετίου εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του, για την απώλεια του Γεώργιου Παπαμελετίου, και ανέφερε ότι, ο εκλιπών, άξιο μέλος της κοινωνίας του Ασπρόπυργου, υπόδειγμα Στρατιωτικού και Καταδρομέα, γεννήθηκε το 1931 και εξήλθε της Σ.Σ.Ε. το 1954 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός του Πεζικού. Επελέγη και υπηρέτησε στις Δυνάμεις Καταδρομών (Λ.Ο.Κ.) συνεχώς, από το 1955 έως το 1983, όταν και αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Ταξιάρχου. Εκπαιδεύτηκε ως αλεξιπτωτιστής το 1955, μεταξύ των πρώτων Ελλήνων αλεξιπτωτιστών που αποτέλεσαν τα βασικά στελέχη των μετέπειτα μονάδων αλεξιπτωτιστών. Το 1974, ως Διοικητής της Α' Μοίρας Καταδρομών, μετείχε στις επιχειρήσεις της Κύπρου, από την επομένη της εισβολής.

Ομοφώνως, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:
- Να εκφραστούν τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
- Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, στην κηδεία, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
- Η δαπάνη ταφής και ανόρυξης του Γεώργιου Παπαμελετίου, Ταξίαρχου ε.α. να καλυφθεί από τον Δήμο Ασπροπύργου.
- Να κατατεθεί στεφάνι, εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλιου Ασπροπύργου.
- Η Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018, ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας, να κηρυχθεί ημιαργία για τις Δημοτικές Υπηρεσίες, και οι σημαίες, στα Δημοτικά Κτίρια, να παραμείνουν μεσίστιες.
- Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, να απευθύνει το ύστατο Χαίρε στον Ήρωα, εκ μέρους του Δήμου και του Λαού της πόλης.

download file

   

proodos

   
   

diaygiabanner

   

kepsite

   
© Γραφείο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών ( Τ.Π.Ε ) Δήμου Ασπροπύργου