thriasio-nosok

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - 213-2028000

 

   

Ουσιαστικές Παρεμβάσεις συντήρησης και υποδομών στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Ασπροπύργου.

Λεπτομέρειες

dimotikoΟ Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Νικόλαος Μελετίου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος ενημερώνουν τους Δημότες ότι, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες σε όλες τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Ασπροπύργου.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα, προχώρησε σε εργασίες συντήρησης των σχολικών κτιρίων και συγκεκριμένα σε ελαιοχρωματισμούς, επιδιορθώσεις αλλά και δημιουργία νέων κατασκευών, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των μαθητών. Συγκεκριμένα, εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο έκτο (6ο) και στο ενδέκατο (11ο) Δημοτικό, καθώς και στο πρώτο (1ο) Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου, όπου τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου κατασκεύασαν εξωτερικό στέγαστρο.

Περισσότερα...

Ο ρόλος της Ανατολικής Μεσογείου στο νέο πολυπολικό διεθνές σύστημα.

Λεπτομέρειες

grvΟ Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), κ. Νικόλαος Μελετίου, σας προσκαλεί, στη διάλεξη που θα δώσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ο οποίος διδάσκει επίσης, στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και στη Σχολή Διοίκησης & Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας»,
κ. Κ ω ν σ τ α ν τ ί ν ο ς Γ ρ ί β α ς *,
τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, στις 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου, με θέμα:
«Ο ρόλος της Ανατολικής Μεσογείου στο νέο πολυπολικό διεθνές σύστημα»

Περισσότερα...

Το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας στο μικροσκόπιο επίκαιρης διάλεξης στο «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» του Δήμου Ασπροπύργου.

Λεπτομέρειες

omilitisΜε μια διάλεξη που απαντά στα αγωνιώδη ερωτήματα, αναφορικά με την εξέλιξη της Ελληνικής Οικονομίας και την πολυπόθητη επιστροφή στην «κανονικότητα», συνεχίζονται κι αυτή τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 (ώρα 19:30), τα μαθήματα του «Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Ασπροπύργου».
Στο βήμα του θεσμού, που ξεχωρίζει για τις διαλέξεις του - τομές στην επικαιρότητα, θα βρεθεί ο Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο οποίος μαζί με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Παντελή Σκλιά, επιμελήθηκε πρόσφατα ένα μοναδικό επιστημονικό πόνημα, υπό τον τίτλο «Η Ελληνική Πολιτική Οικονομία, 2000-2010», (Εκδόσεις Λιβάνη). Στον εν λόγω τόμο παρουσιάστηκε
-ίσως για πρώτη φορά, τόσο αναλυτικά- το σύνολο των βημάτων που οδήγησαν την οικονομία της Χώρας, από τους πανηγυρισμούς για την είσοδό της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), στην τραγική κατάληξη της υπαγωγής στο Μηχανισμό Στήριξης (Μνημόνια).

Περισσότερα...

Η Επιστημονική Βιβλιοθήκη της Καθηγήτριας κ. Ελένης Μαχαίρα στην «Ασημένια» Βιβλιοθήκη του Δήμου Ασπροπύργου.

Λεπτομέρειες

bibliotequeΟ Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Νικόλαος Μελετίου και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Μελέτιος Μπουραντάς ενημερώνουν τους Ασπροπύργιους Δημότες και ειδικά τους Εκπαιδευτικούς και τους Νέους πως, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ασπροπύργου εμπλουτίστηκε με πάνω από οχτακόσια πενήντα βιβλία (850), δωρεά της προσωπικής επιστημονικής βιβλιοθήκης, της Ομότιμης Καθηγήτριας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Ελένης Μαχαίρα.
Η διακεκριμένη Πανεπιστημιακός, αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά της «Ασημένιας» Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Ασπροπύργου, δώρισε τα βιβλία της που αφορούν το Θέατρο. Η Καθηγήτρια Ελένη Μαχαίρα, γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1954. Απέκτησε Maitrise στην Ιστορία, από την "Ecole Pratique des Hautes Etudes en sciences sociales", με τη διπλωματική εργασία «Ιδεολογία και Κουλτούρα κατά τη Μεταξική περίοδο», καθώς και διδακτορικό στη Φιλοσοφία της Τέχνης από την Sorbonne I με τη μελέτη «Φιλοσοφία και Ιδεολογία του Φουτουριστικού Κινήματος στην Ιταλία. Εξέδωσε το βιβλίο «Η Νεολαία της 4ης Αυγούστου. Φωτο – Γραφές», (Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας) και συμμετείχε στον συλλογικό τόμο «Γραφές για τον κινηματογράφο. Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις», (Νεφέλη) με τα κείμενα: «Η ζωγραφική φύση στο έργο του Κώστα Σφήκα και της Αντουανέττας Αγγελίδη», «Κώστας Σφήκας: Εικαστικές Συμφωνικές Αλληγορίες», «Αντουανέτα Αγγελίδη: Η Ζωγραφική, το Matrix». Από το 2003 έως το 2011 δίδαξε Ιστορία της Τέχνης στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έγραψε Καταλόγους Εκθέσεων και συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά.

Περισσότερα...

Ελληνική Οικονομία: Η πορεία προς το μέλλον.

Λεπτομέρειες

roukΟ Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), κ. Νικόλαος Μελετίου, σας προσκαλεί στη διάλεξη που θα δώσει, ο Δρ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Ανάπτυξης,
Επ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς,
κ. Σπυρίδων Ρουκανάς *,

τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, στις 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου (Δ. Καλλιέρης),

με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Η πορεία προς το μέλλον»

*Ο κ. Σπυρίδων Ρουκανάς είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο γνωστικό αντικείμενο της Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας. Eίναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (2003). Πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία (Master of Arts in International Political Economy) στο University of Leeds της Μεγάλης Βρετανίας (2004). Είναι διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (2008). Έχει διδάξει ως Επισκέπτης Λέκτορας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης, Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών: «Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης» της Νομικής Σχολής). Επίσης, έχει διδάξει ως Επισκέπτης Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης και Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς» του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης).

Περισσότερα...

Καταβολή των Προνοιακών Επιδομάτων στο Δήμο Ασπροπύργου. 07/11/2017

Λεπτομέρειες

leftaΟ Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Νικόλαος Μελετίου, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι, η αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, που εδρεύει στο Δημοτικό Κτίριο της συνοικίας «Γερμανικά», του Δήμου Ασπροπύργου, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των Προνοιακών Επιδομάτων, στους λογαριασμούς των δικαιούχων Δημοτών του Ασπρόπυργου.

download file

Στο 4o Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, η Παιδική – Νεανική Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου.

Λεπτομέρειες

manitaropitaΟ Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.E. κος.Νικόλαος Μελετίου και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Μελέτιος Μπουραντάς σας ενημερώνουν ότι, η Παιδική/Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου του Πνευματικού Κέντρου, θα λάβει μέρος στο 4ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, που διοργανώνει η ARTIVA Cultural Management & Advertising υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.), στις 16 -19 Νοεμβρίου 2017 στο Βουλευτικό του Ναυπλίου.

Περισσότερα...

Τα όρια, που θέτουμε στα παιδιά μας!

Λεπτομέρειες

kouryiaΠλήθος γονέων και παιδιών συγκεντρώθηκε, τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, στο όγδοο (8ο) Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου, με αφορμή την ενημερωτική δράση που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ασπροπύργου (Κ.Ε.Δ.Α.), που αφορούσε στα όρια που οφείλουν να θέτουν οι γονείς στα παιδιά τους. Το θέμα ανέλυσε η έμπειρη ψυχολόγος, κ. Γιάννα Κούρια, η οποία δραστηριοποιείται από το 2004 στις κοινωνικές δομές του φορέα, προσφέροντας Συμβουλευτική σε εκατοντάδες ωφελούμενους.

Περισσότερα...

ΚΕΔΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΣΤΟ ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ AEGEAN COLLEGE.

Λεπτομέρειες

meletioy-kedeΟ Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Νικόλαος Μελετίου ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, η Κ.Ε.Δ.Ε. στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την υποστήριξη των δοκιμαζόμενων κοινωνιών στην περίοδο της κρίσης, δίνει τη δυνατότητα σε ικανό αριθμό νέων, να σπουδάσουν με έκπτωση στα δίδακτρα στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και στο AEGEAN COLLEGE, εφόσον ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι Αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στην περιοχή Γερμανικά μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017 από τις 8:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ασπροπύργου στην κ. Βίκυ Θεοδοσίου, τηλ: 210-5573978.
Οι ειδικότητες του Ι.Ε.Κ. ΟΜΗΡΟΣ, μεταξύ των οποίων μπορούν να επιλέξουν οι σπουδαστές είναι οι ακόλουθες:
• Τουρισμός & Επισιτισμός: Αρχιμάγειρες (Σεφ), Ζαχαροπλαστική, Ξενοδοχειακά, Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων, Διοίκηση Τουρισμού, Πληροφορική & Νέες Τεχνολογίες: Web Developer/Video Games, Προγραμματιστής Λογισμικού, Τεχνικός Δικτύων &Τηλεπικοινωνιών, Οπτικοακουστικά & Τέχνες: Ηχοληψία, Μουσική Τεχνολογία, Μοντάζ, Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Ομορφιά: Μακιγιάζ & Αισθητική, Αισθητική Νυχιών – Ποδολογία (Μανικιούρ – Πεντικιούρ), Κομμωτική, Μέσα Ενημέρωσης & Αθλητισμός: Δημοσιογραφία, Αθλητικογραφία, Προπονητική, Υγεία: Β. Φυσικοθεραπείας, Β. Εργοθεραπείας, Β. Διαιτολογίας, Β. Νοσηλευτικής, Β. Νοσηλευτικής – Μαιευτικής, Β. Φαρμακείου, Εφαρμοσμένες Τέχνες: Γραφιστική, 3D Animation, Οικονομία & Διοίκηση Επιχειρήσεων: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ, Λογιστική, Ναυτιλιακά: Ναυτιλιακά (Διοίκηση Ναυτιλίας), Ναυλομεσίτες, Τεχνικά Επαγγέλματα: Μηχανοτρονική, Αυτοματιστές, Τεχνλογία Τροφίμων και Παιδαγωγικά.

Περισσότερα...

Ομιλίες για την Εθνική Επέτειο του "ΟΧΙ'.30/10/2017

Λεπτομέρειες

yardΟ Δήμος Ασπροπύργου, με ιδιαίτερη τιμή και ικανοποίηση, δίνει στη δημοσιότητα, τις Ομιλίες για την Εθνική Επέτειο του "ΟΧΙ", που εκφώνησαν στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη πλατεία Ηρώων του Ασπρόπυργου, α) ο Δημοτικός Σύμβουλος, Κος Γεώργιος Φίλης, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (στις 28/10/2017) & β) η Δασκάλα - Διευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου (στις 27/10/2017).

Δες εδώ την ομιλία του Δημοτικού Συμβούλου κ.Γεωργίου Φίλη.

Δες εδώ την ομιλία της Δ/ντριας του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου.

download file

   
   

diaygiabanner

   

kepsite

   
© Γραφείο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών ( Τ.Π.Ε ) Δήμου Ασπροπύργου