thriasio-nosok

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - 213-2028000

 

   

Δημιουργικός Διαγωνισμός Νέων, για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών

Λεπτομέρειες

astoΟ Δήμος Ασπροπύργου, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) στηρίζει τη Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών – "Responsibility Alliance", η οποία διοργανώνει Δημιουργικό Διαγωνισμό Νέων με τίτλο «Άσ' το πάνω μου» και καλεί τους Νέους της πόλης από 18 έως 25 ετών να δηλώσουν συμμετοχή.

Περισσότερα...

Δεκατέσσερις (14) οδοί διανοίχτηκαν στο συνοικισμό Ρουπάκι Ασπροπύργου.

Λεπτομέρειες

odosΟ Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου ενημερώνει τους Δημότες ότι, στο πλαίσιο της εργολαβίας «Οδοποιία 2017-2018», ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των διανοίξεων εντός σχεδίου οδών, στην περιοχή Ρουπάκι. Συγκεκριμένα, έγινε διάνοιξη δεκατεσσάρων (14ων) οδών συνολικού μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων (2.000m), σε εφαρμογή του Σχεδίου Πόλεως της περιοχής.
Το έργο περιλάμβανε χωματουργικές εργασίες, κατασκευή υποβάσεων και βάσεων από θραυστό υλικό λατομείου, κατασκευή ρείθρων, τοποθέτηση κρασπέδων, κατασκευή βάσεων φωτισμού και διάστρωση ασφαλτικού σκυροδέματος βάσης. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία υποδομών, για ένα βιώσιμο οικισμό, και η ασφαλής διέλευση πεζών και οχημάτων.

Στη δεύτερη φάση των έργων προβλέπονται η διάστρωση του ασφαλτικού σκυροδέματος κυκλοφορίας και ο ηλεκτροφωτισμός της περιοχής.

download file

Η Κ.Ε.Δ.Α. παρέδωσε φάρμακα στο “Κοινωνικό Φαρμακείο” του Δήμου Ασπροπύργου.

Λεπτομέρειες

farΗ Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ασπροπύργου, μέσω της δομή της, «Βοήθεια στο σπίτι», σε συνεργασία με το φαρμακείο «Κολιός Αντώνιος» και με τη συνδρομή εξυπηρετούμενων της δομής, συγκέντρωσαν μια ικανοποιητική ποσότητα φαρμάκων και τα παρέδωσαν στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ασπροπύργου. Το προσωπικό της δομής, αφού πρώτα έλεγξε τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν, αν εξυπηρετούν ωφελούμενους του προγράμματος, «Βοήθεια στο σπίτι», μαζί με την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, κ. Σοφία Μαυρίδη τα παρέδωσαν στον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Νέων Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Δημήτριο Καγιά, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το «Κοινωνικό Φαρμακείο».

Περισσότερα...

Γιορτή Λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης

Λεπτομέρειες

anagΟλοκληρώθηκε, για μια ακόμα χρονιά, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 «Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ... τον κόσμο», που υλοποίησε η «Ασημένια» και πολύ δραστήρια Βιβλιοθήκη του Δήμου Ασπροπύργου. Η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθ' όλη τη διάρκεια της Εκστρατείας. Στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, τα παιδιά διδάχτηκαν την έννοια της παρατηρητικότητας, αφού έμαθαν να δίνουν προσοχή σε όλα όσα συμβαίνουν δίπλα τους. Από το πόσα βήματα χρειάζονται για να φτάσουν από το σπίτι τους στη Βιβλιοθήκη, ποιες οδούς συναντούν και ό,τι περίεργο μπορεί να αποσπάσει τη ματιά τους. Επίσης, έφτιαξαν "πάζλ εγκεφάλου", μέτρησαν τη Βιβλιοθήκη με τα σώματά τους, έκαναν αναπαράσταση ενός εικοσιτετράωρου (24) της καθημερινότητάς τους και γενικά προσπάθησαν να παρατηρήσουν τα πάντα.

Περισσότερα...

Χαιρετισμός Δημάρχου για τη Νέα Σχολική Χρονιά 2018-2019.

Λεπτομέρειες

dimarxos grafeioΟ Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Νικόλαος Μελετίου, επ' ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς (2018-2019), απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό, προς τις Μαθήτριες και τους Μαθητές της πόλης, τους Γονείς τους και τους Εκπαιδευτικούς των Σχολείων του Ασπροπύργου:
«Σήμερα είναι η μέρα που ευχόμαστε στα παιδιά του Ασπρόπυργου, ¨Καλή, σχολική χρονιά¨. Η μέρα που μοιραζόμαστε, με τους Γονείς τους, την ελπίδα και την αισιοδοξία για μάθηση, για δημιουργική σκέψη, για αγωγή της ψυχής τους. Είναι η μέρα που, δηλώνουμε, στους Εκπαιδευτικούς, όλων των βαθμίδων, τη στήριξη μας, στο έργο τους και τη διάθεση μας να συμβάλλουμε στην επιτυχία της αποστολής τους.

Περισσότερα...

Αρχίζουν οι εγγραφές για τα Τμήματα Εκμάθησης της Ρώσικης Γλώσσας, του Δήμου Ασπροπύργου.03/09/2018

Λεπτομέρειες

anakinoseis1Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Νικόλαος Μελετίου, με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, από την υποδοχή που τυγχάνει ένας ακόμη πρωτοποριακός θεσμός του Δήμου, ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο πως, για πέμπτη (5η) συνεχόμενη χρονιά, θα λειτουργήσουν τα Τμήματα Εκμάθησης της Ρωσικής Γλώσσας, για Μαθητές από οχτώ (8) ετών και άνω, αλλά και Ενήλικες.

Η απίστευτη συμμετοχή στο Πρόγραμμα, το οποίο παρακολουθούν, όχι μόνον Ασπροπύργιοι αλλά και Μαθητές από όλη την Αττική, η άψογη συνεργασία, με το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του κορυφαίου Κρατικού Πανεπιστημίου του Μ.Β. Λομονόσοφ της Μόσχας (MGU), αποδεικνύουν ότι, η πρωτοβουλία του Δήμου, πριν από πέντε (5) χρόνια, να ιδρύσει και να λειτουργήσει το Πρότυπο Σχολείο Εκμάθησης της Ρωσικής Γλώσσας, με αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Σπουδών, όχι μόνο κάλυψε μια πραγματική αναγκαιότητα, με βάση και τις συνιστώσες του πληθυσμού της πόλης, αλλά έδωσε διέξοδο στις μορφωτικές αναζητήσεις πολλών ακόμη Νέων και Επαγγελματιών, απ΄ τον Ασπρόπυργο και όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Περισσότερα...

Δυναμικό ξεκίνημα, για τα “ΘΡΙΑΣΙΑ 2018”, το ετήσιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Ασπροπύργου.

Λεπτομέρειες

athriΟλοκληρωμένη Πρόταση Συνάντησης με τον Πολιτισμό, προς τους Πολίτες του, αλλά και προς όλους τους Πολίτες της Αττικής, συνιστά -για μία ακόμη χρονιά- το Πρόγραμμα του ετήσιου Φεστιβάλ, "ΘΡΙΑΣΙΑ 2018", που διοργανώνει ο Δήμος Ασπροπύργου.
Πλήθος εκδηλώσεων όπως, Θεατρικές Παραστάσεις, Κινηματογραφικές Προβολές, Συναυλίες, Διαλέξεις και Αθλητικές Δραστηριότητες, θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία της πόλης, από τις 7 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου. Το πλήρες Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πολιτισμού, που διοργανώθηκε και θα υλοποιηθεί με ευθύνη του Πνευματικού Κέντρου, και του Προέδρου, κ. Μελέτιου Μπουραντά, έχει ως εξής:
- Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30, στην αίθουσα του Ρολογιού, Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας του Θεόδωρου Γεωρνταμιλή. «Ο Καιρός με Χρώμα» ή «Κυνηγώντας τα καιρικά φαινόμενα...». Διάρκεια: έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 18:00-22:00.

Περισσότερα...

Ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετέρωσης παλιών πυρομαχικών, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.31/08/2018

Λεπτομέρειες

anakinoseis1Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Νικόλαος Μελετίου ενημερώνει όλους τους Πολίτες ότι, την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 θα πραγματοποιηθεί ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετέρωσης πυρομαχικών παλαιού τύπου, εντός του αεροδρομίου Ελευσίνας, από τις 09:30π.μ. ως τις 10:30π.μ. Οι κάτοικοι των γειτονικών περιοχών, παρακαλούνται να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, στο ενδεχόμενο άκουσμα του θορύβου των εκρήξεων. Σύμφωνα με την ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, δεν απαιτείται η λήψη οποιουδήποτε άλλου μέτρου.

download file

 

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής.

Λεπτομέρειες

arΠρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Μελέτιος Μπουραντάς ενημερώνει τους Δημότες ότι, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής, το μήνα Σεπτέμβριο, για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τη συγγραφή. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, και ώρα 11:00π.μ. – 14:00μ.μ., στον 3ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου, ενώ το εργαστήρι θα συνεχιστεί και τα υπόλοιπα τρία (3) Σάββατα του μήνα τις ίδιες ώρες. Το Εργαστήριο είναι δωρεάν, απευθύνεται σε ενήλικες και μαθητές Λυκείου και θα υλοποιηθεί από το Συγγραφέα και Καθηγητή Δημιουργικής Γραφής, κ. Βαγγέλη Προβιά. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη της Δημοτική Βιβλιοθήκης, κ. Ασημίνα Φούφα – Κορώνη, στον 3ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Αλέκου Παναγούλη 13, στο τηλέφωνο 210-5577593 & στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Στόχος-Σκοπός του Εργαστηρίου

Περισσότερα...

Σπουδαία Δωρεά Βιβλίων από το «Ίδρυμα Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου», προς τη Βιβλιοθήκη του Δήμου Ασπροπύργου.

Λεπτομέρειες

dorΟ Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Μελέτιος Μπουραντάς, ενημερώνει τους Δημότες ότι, το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, θέλοντας να επιβραβεύσει τη δραστήρια Βιβλιοθήκη του Δήμου Ασπροπύργου, απέστειλε μια ξεχωριστή και πολύ σημαντική δωρεά, 197 τόμων αποδεδειγμένα ξεχωριστής θεματολογίας και καλών εκδόσεων. Η Δωρεά περιλαμβάνει πολυτελείς τόμους με έργα επιφανών και σπουδαίων Ελλήνων Ζωγράφων του 20ου αιώνα, όπως Μοράλη, Παρθένη, Ακριθάκη, Διαμαντόπουλου, Ζογγολόπουλου, Μιγάδη κ.α. Το εν λόγω Ίδρυμα με τη δωρεά του, συμβάλλει στον εμπλουτισμό της συλλογής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης μας και στην ποιοτική αναβάθμιση του υλικού της, ενισχύοντας έτσι το ρόλο που κατέχει, ως κοιτίδα γνώσης, πολιτισμού και δημιουργικότητας.

download file

   

proodos

   
   

diaygiabanner

   

kepsite

   
© Γραφείο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών ( Τ.Π.Ε ) Δήμου Ασπροπύργου