thriasio-nosok

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - 213-2028000

 

   

Καταβολή των Προνοιακών Επιδομάτων στο Δήμο Ασπροπύργου.09/11/2018

Λεπτομέρειες

anakinoseis1Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Νικόλαος Μελετίου, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι, η αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, που εδρεύει στο Δημοτικό Κτίριο της συνοικίας «Γερμανικά», του Δήμου Ασπροπύργου, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των Προνοιακών Επιδομάτων, στους λογαριασμούς των δικαιούχων Δημοτών του Ασπρόπυργου.

download file

Συνάντηση με το Συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο.

Λεπτομέρειες

kalΟ Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Μελέτιος Μπουραντάς ενημερώνει όλους τους Ασπροπύργιους πως, την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018, στις 18:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στον 3ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου, (Αλέκου Παναγούλη 13), θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση, με έναν ακόμη καταξιωμένο Συγγραφέα, στο πλαίσιο του θεσμού «Λέσχη Ανάγνωσης».
Τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης, θα έχουν την τιμή να γνωρίσουν από κοντά, τον πολυγραφότατο Συγγραφέα, κ. Γιάννη Καλπούζο, ο οποίος γεννήθηκε το 1960 στο χωριό Μελάτες της Άρτας, ενώ από το 1983 ζει στην Αθήνα. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τα εξής έργα του: Η ποιητική συλλογή «Το νερό των ονείρων» και το μυθιστόρημα «Μεθυσμένος δρόμος» (Ελληνικά Γράμματα 2000). Η συλλογή διηγημάτων «Μόνο να τους άγγιζα» (Κέδρος 2002), η οποία επανεκδόθηκε το 2017 από της εκδόσεις Ψυχογιός, εμπλουτισμένη ποικιλοτρόπως και επιμελημένη στο σύνολό της με νέο τίτλο: «Κάποιοι δεν ξεχνούν ποτέ». Το μυθιστόρημα «Παντομίμα Φαντασμάτων» (Άγκυρα 2005), το οποίο κυκλοφόρησε σε επιμελημένη στο σύνολό της επανέκδοση το 2015 από τις Εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο: «Σάος» και υπότιτλο: «Παντομίμα Φαντασμάτων». Οι ποιητικές συλλογές: «Το παραμιλητό των σκοτεινών Θεών» και «Έρωτας νυν και αεί», με την οποία ήταν υποψήφιος στη μικρή λίστα για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης (Εκδόσεις Ίκαρος 2006 και 2007). Το μυθιστόρημα «Ιμαρέτ», το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, (Μεταίχμιο 2008 – Ψυχογιός 2015), το οποίο μεταφράστηκε και κυκλοφορεί στα πολωνικά και τα τουρκικά. Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί σε δύο τόμους και η διασκευή του «Ιμαρέτ» σε νεανικό μυθιστόρημα (για παιδιά άνω των 10 ετών), με εικονογράφηση του σκηνογράφου Αντώνη Χαλκιά, με τους τίτλους: «Ιμαρέτ: Οι δυο φίλοι και ο παππούς Ισμαήλ» και «Ιμαρέτ: Φάρσες, πόλεμος και όνειρα». Με το διήγημα «Ο Λευτέρης» συμμετείχε στο συλλογικό έργο «Τέλος καλά, όλα καλά» (Καστανιώτης 2012). Επίσης, έχει συγγράψει τα μυθιστορήματα «Άγιοι και δαίμονες» (Μεταίχμιο 2011 – Ψυχογιός 2015), «Ουρανόπετρα» (Μεταίχμιο 2013), «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου» (Ψυχογιός 2014) και το «Σέρρα. Η ψυχή του Πόντου» (Ψυχογιός 2016).

Περισσότερα...

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, η συνάντηση με την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας .

Λεπτομέρειες

anakinoseis1Μετά την αντίδραση του Δήμου μας, για τα περιστατικά ανομίας που συμβαίνουν στην πόλη μας, καθορίστηκε τελικά το ραντεβού με την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018 στο Ολυμπιακό χωρίο «Π. Πατουλίδου 1», στο γραφείο του Ταξίαρχου, κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκη, με επικεφαλής το Δήμαρχο Ασπροπύργου, κ. Νικόλαο Μελετίου, εκπροσώπους των Δημοτικών παρατάξεων και φορέων της πόλης.

download file

Παρεμβάσεις καλλωπισμού στην κεντρική πλατεία του Ασπρόπυργου.

Λεπτομέρειες

prasiΟ Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου ενημερώνει τους Δημότες ότι, στο πλαίσιο των εργασιών για τη συντήρηση και τον εξωραϊσμό της πόλης, τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, προχώρησαν σε παρεμβάσεις καλλωπισμού και καθαρισμού της κεντρικής πλατείας του Ασπρόπυργου.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε καλλωπισμός της πλατείας Μπακογιάννη, με τη φύτευση εποχιακών φυτών σε διάφορα σημεία, έτσι ώστε με την εναλλαγή των χρωμάτων να βελτιώνεται η αισθητική του τοπίου. Επιπλέον, τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας, ο οποίος αποτελεί σημαντικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής του τοπίου και συμβάλλει στην ανάδειξη των χώρων πρασίνου της πόλης. Επίσης, έγινε κλάδεμα διαμόρφωσης δέντρων και θάμνων, αποκομιδή χόρτων και καθαρισμός των χώρων.

download file

Ξεκίνησε η τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο κέντρο του Ασπρόπυργου.

Λεπτομέρειες

kadoiΟ Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου ενημερώνει τους Δημότες ότι, ξεκίνησαν οι εργασίες για την υπογειοποίηση της αποθήκευσης των αστικών απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών στο κέντρο της πόλης. Οι τέσσερις (4) νέοι κάδοι θα τοποθετηθούν κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας και συγκεκριμένα, επί των τεμνόμενων οδών, Αθανασίου Τσίγκου και 28ης Οκτωβρίου καθώς και επί της πλατείας Μπακογιάννη.
Σημειώνεται ότι, η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης, αφού θα αποτρέπεται ριζικά, η έκθεση των απορριμμάτων σε κοινή θέα και θα ελέγχεται με βέλτιστο τρόπο το πρόβλημα δυσοσμιών, χάρη στην στεγνότητα του συστήματος. Επίσης, θα είναι απολύτως συμβατό για συνεργασία με τον υφιστάμενο στόλο απορριμματοφόρων του Δήμου και οι απαιτήσεις συντήρησής του θα είναι ελάχιστες. Επιπλέον, το σύστημα βύθισης των κάδων είναι πιστοποιημένο, στιβαρής και ανθεκτικής κατασκευής με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται η μακρόχρονη χρήση χωρίς προβλήματα.

download file

Τιμωρήθηκε ο οδηγός, για την παράνομη ρίψη μπαζών στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Λεπτομέρειες

anakinoseis1Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου ενημερώνει τους Δημότες ότι, έπειτα από απόφαση του Δικαστηρίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018, ο οδηγός του φορτηγού, που συνελήφθη επ' αυτοφώρω να πετά μπάζα στην περιοχή Νεόκτιστα του Δήμου Ασπροπύργου, καταδικάστηκε σε δεκαοκτώ (18) μήνες φυλάκισης, και πρόστιμο 5.000 ευρώ. Επίσης, πληροφορεί ότι, θα ακολουθήσουν περαιτέρω δικαστικές ενέργειες εις βάρος του, από το Δήμο.
Ο Δήμος Ασπροπύργου, σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής και το Σύλλογο Γυναικών Ασπροπύργου «Η Κροκωνίς», με τις άμεσες ενέργειές τους, κατάφεραν να τιμωρηθεί ο παραβάτης.
Προκειμένου, να προστατευθεί το περιβάλλον και να διατηρηθεί ο Ασπρόπυργος καθαρός, οφείλουμε όλοι, Δημοτική Αρχή και κάτοικοι να συνεργαστούμε, ώστε να προλαμβάνουμε παρόμοιες παραβατικές ενέργειες.

download file

Λαμπρός εορτασμός της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Ασπροπύργου.30/10/2018

Λεπτομέρειες

elΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα γεμάτο από Εθνική Υπερηφάνεια, εορτάσθηκε στο Δήμο Ασπροπύργου η μεγάλη Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Οι εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν με αρτιότητα και φέτος από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.
Πιο συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου της 27ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ηρώων, λιτή τελετή η οποία περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες προγόνους μας, στους Βαλκανικούς πολέμους, τη Μικρά Ασία, και τους Α΄ και Β΄ Παγκόσμιους Πολέμους ενώ ομιλία, σχετική με το πνεύμα των ημερών εκφωνήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αντώνιο Καραμπούλα. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τη μαθητική κοινότητα, τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, τις Τοπικές Κομματικές Οργανώσεις και τους Εκπροσώπους Συλλόγων και Σωματείων της πόλης.

Περισσότερα...

Ενημερωτική δράση για την οδική ασφάλεια με τίτλο: «ΑΣΦΑΛΗΣ ΘΡΙΑ».

Λεπτομέρειες

asfΟ Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, έπειτα από πρωτοβουλία της Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Σοφίας Μαυρίδη και σε συνεργασία με την «My Grand Road» και τον Συγγραφέα κ. Σωτήρη Γιαννόπουλο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 στις 17:00, στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου, μια εξαιρετικά σημαντική δράση, για την οδική ασφάλεια με τίτλο «ΑΣΦΑΛΗΣ ΘΡΙΑ».
Πιο συγκεκριμένα, η δράση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου. Εκεί Γονείς και Παιδιά θα ενημερωθούν για την οδική ασφάλεια μέσα από το βιβλίο του Συγγραφέα, κ. Σωτήρη Γιαννόπουλου, ο οποίος υπηρετεί από το 2001 σε Τμήμα της Τροχαίας Αττικής. Μετά το πέρας της ενημέρωσης θα δοθεί δωρεάν στα παιδιά το παραμύθι του κ. Γιαννόπουλου «Λέα Λεοπούλου» και θα μοιραστούν κεράσματα. Αξίζει να σημειωθεί πως, στην Πλατεία Ηρώων θα λειτουργήσει έκθεση αγωνιστικών αυτοκινήτων, τα οποία θα δουν από κοντά οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του αυτοκινήτου και φυσικά αν θέλουν θα φωτογραφηθούν.
Στόχος της εν λόγω δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών, με την συμμετοχή των Γονέων και των Εκπαιδευτικών έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων. Γονείς και Εκπαιδευτικοί, μέσα από την εμπειρία και τη γνώση τους θα βοηθήσουν τα Παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι, η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι η κύρια αιτία των οδικών ατυχημάτων και ότι αυτά μπορούν να αποφευχθούν μόνο μέσω της συνετής και υπεύθυνης οδηγικής συμπεριφοράς.

download file

Θεατρική Παράσταση Αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου, από το Δημοτικό Ποντιακό Θέατρο Ασπροπύργου

Λεπτομέρειες

anakinoseis1Ο Δήμος Ασπροπύργου ενημερώνει τους Δημότες ότι, το Δημοτικό Ποντιακό Θέατρο Ασπροπύργου, θα πραγματοποιήσει Εκδήλωση αφιερωμένη στην Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ», την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018, στις 18:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου «Δημήτριος Καλλιέρης».
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει θεατρικά σκετς, ποιήματα και τραγούδια στην καθομιλούμενη ελληνική γλώσσα αλλά και στην ποντιακή διάλεκτό της, εμπνευσμένα από το πνεύμα των ημερών.

download file

   

proodos

   
   

diaygiabanner

   

kepsite

   
© Γραφείο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών ( Τ.Π.Ε ) Δήμου Ασπροπύργου