thriasio-nosok

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - 213-2028000

 

   

   

Στο Δήμο Ασπροπύργου και τους Πολίτες του, το Αγροκήπιο!

Λεπτομέρειες

agrokipioΣτο Δήμο Ασπροπύργουdeltia typoy
και τους Πολίτες του,
το Αγροκήπιο!
Νικόλαος Μελετίου: ¨Για πρώτη φορά, ο Δήμος αποκτά το δικαίωμα να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα κτίρια και τις κατασκευές που παρέμεναν αναξιοποίητες. Προχωράμε σε διαμορφώσεις και έργα, που θα αλλάξουν την όψη, και θα μετατρέψουν σε «πνεύμονα» αναψυχής και ψυχαγωγίας, ένα κομβικό σημείο της πόλης¨.

Μια ακόμη, στοχευμένη προσπάθεια του Δημάρχου Ασπροπύργου, και της Δημοτικής Αρχής, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, χάρη στη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιάννη Σγουρό, και την Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Σταυρούλα Δήμου. Η Προγραμματική Συμφωνία Δήμου Ασπροπύργου-Περιφέρειας Αττικής, μετά την έκκρισή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μεταβιβάζει τη χρήση του «Αγροκηπίου» χώρου στο Δήμο Ασπροπύργου. Με τον τρόπο αυτό, για πρώτη φορά, ο Δήμος Ασπροπύργου αποκτά το δικαίωμα να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα κτίρια και τις κατασκευές που υφίστανται στο χώρο, κι είχαν στοιχίσει πολύ ακριβά στο Δήμο, αλλά δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν, επειδή είχαν ανεγερθεί σε ξένη ιδιοκτησία, και χωρίς τις προβλεπόμενες οικοδομικές άδειες.

Μέσω της Προγραμματικής Συμφωνίας ο Δήμος Ασπροπύργου, αποκτά το δικαίωμα, εκτός της νομιμοποίησης των υποδομών, να προβεί στην περαιτέρω αξιοποίηση μιας τεράστιας έκτασης, προς όφελος των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου, αναφερόμενος στη θετική κατάληξη που είχε η μακροχρόνια προσπάθειά του, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι μια απόφαση – σταθμός, για την πόλη του Ασπροπύργου, με την οποία μπαίνει τέλος, σε μια απαράδεκτη κατάσταση. Ένας τεράστιος χώρος, σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία της πόλης, απέναντι από το μεγαλύτερο συγκρότημα Σχολείων του Ασπρόπυργου, έμενε αναξιοποίητος, και παραμελημένος, έρμαιο στις διαθέσεις περιθωριακών και βανδάλων, εξαιτίας του θολού ιδιοκτησιακού του καθεστώτος. Αν σκεφτεί κανείς ότι, στο παρελθόν, στον τόπο αυτό, είχε αναγερθεί αυθαίρετα, ένα κτίριο πολλαπλών χρήσεων, κι είχαν κατασκευασθεί, το ανοιχτό θέατρο και μια πισίνα, που δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος των Δημοτών, και ειδικά των νέων, αντιλαμβάνεται τη σημασία της Προγραμματικής Συμφωνίας, για τον τόπο μας.

Κινηθήκαμε συγκροτημένα, πιέσαμε το σύνολο των υπευθύνων, που άλλαζαν συνεχώς, λόγω του γεγονότος ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου μεταβαλλόταν. Έτσι, με τον τελευταίο κάτοχό του, την Περιφέρεια Αττικής υπήρξε συμφωνία, για την παραχώρηση του χώρου στο Δήμο, και την περαιτέρω αξιοποίησή του.
Στον τόπο αυτό, στο παρελθόν, ξοδεύτηκαν τεράστια ποσά, κατασκευάστηκαν υποδομές στις οποίες, δυστυχώς, δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση οι πολίτες, και οι οποίες μοιραία υπέστησαν φθορές. Ευτυχώς, μετά τη συμφωνία μας με την Περιφέρεια Αττικής, στην οποία απευθύνουμε τις οφειλόμενες ευχαριστίες, ο Δήμος πλέον, θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες, που θα μετατρέψουν το χώρο σε όαση αναψυχής, με αθλητικές εγκαταστάσεις, διαδρομές περιπάτου και χώρους για πολιτιστικές δραστηριότητες.
Έτσι, από σήμερα, προστίθεται στον Ασπρόπυργο, ένας ακόμη χώρος που βελτιώνει την εικόνα και το επίπεδο της ποιότητας της ζωής στην πόλη μας. Κι είναι σημαντικό, που η συγκεκριμένη περιοχή, με την ανέγερση του νέου κτιρίου του ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, την οποία «ξεμπλοκάραμε», με τα υφιστάμενα σχολικά συγκροτήματα, αλλά και την αξιοποίηση του Αγροκηπίου, θα είναι άμεσα προσβάσιμος στους Νέους του Ασπρόπυργου, μια ανάσα από τους χώρους όπου μοχθούν για τη μόρφωσή τους. Σε «χρόνια δίσεχτα», διεκδικούμε, κερδίζουμε, πετυχαίνουμε πολλά! Κι αυτό συνιστά μήνυμα ελπίδας κι αισιοδοξίας, για το αύριο της πόλης μας! »

   

proodos

   
   

diaygiabanner

   

kepsite

   
© Γραφείο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών ( Τ.Π.Ε ) Δήμου Ασπροπύργου