thriasio-nosok

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - 213-2028000

 

   

Η Τρίτη Ηλικία έκλεψε την παράσταση!.

Λεπτομέρειες

3ilΜε ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό, γιορτάστηκε την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017, η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας από τον Δήμου Ασπροπύργου, στο Κτήμα «ΔΕΚΑ». Η συμμετοχή στη Γιορτή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού πλήθος ηλικιωμένων, από όλα τα σημεία της πόλης παραβρέθηκαν στην Εκδήλωση.
Η έναρξη της βραδιάς ήταν εντυπωσιακή, αφού μέλη του Κ.Α.Π.Η. παρουσίασαν στους παραβρισκόμενους ένα θεατρικό, δικής τους έμπνευσης, εισπράττοντας το πιο δυνατό χειροκρότημα όλων. Έπειτα, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, κ. Νικόλαος Μελετίου συνεχάρη τους Καλλιτέχνες για την προσπάθειά τους, ενώ τίμησε ένα από τα γηραιότερα μέλη του Κ.Α.Π.Η., την κ. Κυριακή Εριχίδου, ενενήντα επτά (97) ετών. Ο κ. Μελετίου μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ. Ιωάννη Κατσαρό χαιρέτησαν έναν – έναν, όλους τους παρευρισκόμενους, ευχόμενοι "Χρόνια Πολλά" και του χρόνου όλοι Παρόντες και γεροί!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Α, κ. Νικόλαος Μελετίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αντώνιος Καραμπούλας, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Αβραάμ Κωνσταντινίδης, Ισίδωρος Τσίγκος και Παντελής Σαββίδης, Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Μελέτιος Μπουραντάς, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης & Φροντίδας, Νεολαίας & Τρίτης Ηλικίας, κ. Ιωάννης Κατσαρός, ο Πρόεδρος του "Attica tv", κ. Κωνσταντίνος Τσολερίδης, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Σοφία Μαυρίδη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Αντώνιος Κοναξής, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Βαγγέλης Μαλαματάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Κοσμίδης, και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Άθλησης και Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου στο χαιρετισμό του, ανέφερε τα ακόλουθα:
«Σεβαστοί κι αγαπημένοι μου, Γονείς, Παππούδες και Γιαγιάδες της πόλης μας, οι παγκόσμιες ημέρες, είναι μία εφεύρεση των τελευταίων δεκαετιών, για να υπενθυμίζουμε το λησμονημένο χρέος, της κοινωνίας και των αρχών, έναντι συγκεκριμένων ζητημάτων. Κι αυτό, επειδή, συνήθως, αρχές και κοινωνίες, λησμονούν, τί οφείλουν στον άνθρωπο, στον Πολίτη, στο Περιβάλλον, στη ζωή μας. Υπό την έννοια αυτή, όσοι τιμούμε, εμπράκτως και καθημερινά τους ηλικιωμένους γενικά, οφείλουμε να επισημάνουμε πως, δε μας χαλάει η ευκαιρία μιας τέτοιας Παγκόσμιας Ημέρας αφιερωμένης στην Τρίτη Ηλικία. Μάλιστα, φέτος, η πρωτοβουλία μας να τη γιορτάσουμε μια μέρα πριν, από την επίσημα ορισμένη μέρα, έχει κι έναν τυχαίο, αλλά πολύ ισχυρό συμβολισμό. Κι αυτό, διότι, ο Δήμος μας κι η Πόλη του Ασπροπύργου, πάντα προηγείται, σε ό,τι έχει σχέση με την απόδοση τιμής σ΄ αυτούς που μας έφεραν στον κόσμο! Σ΄ αυτούς που αγωνίστηκαν για τη Λευτεριά, για την απελευθέρωση από ζυγούς δουλείας, εθνικούς και κοινωνικούς! Δεν χρειάζεται η πόλη μας, Παγκόσμιες Ημέρες, για να πράξει, αυτά που έχει χρέος, προς τους Ηλικιωμένους, τους Νέους, τον Τόπο και τους Ανθρώπους του!
Σεβαστοί μου Συνεργάτες, μέλη των ΚΑΠΗ, γνωρίζετε τη φιλοσοφία, τις αρχές με τις οποίες πορεύομαι, όσα χρόνια, εσείς, κι οι υπόλοιποι Συμπολίτες, με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας, δίνοντας μου την εντολή, να συντονίζω το βηματισμό, τούτης της πόλης. Γνωρίζετε ότι, πότε δεν ήμουν άνθρωπος των λόγων και των «θα»! Ξέρετε ότι, από παιδί, το «ναι» που λέω το εννοώ, και το «όχι» που θα πω, ξέρω γιατί το ξεστομίζω! Και πάνω απ' όλα, έχω αποδείξει ότι, τιμώ τις υποσχέσεις μου και την εντολή σας! Δεν έχω κόμπλεξ αυτοπροβολής, ούτε διεκδίκησα ποτέ το αλάθητο! Ξέρω να λέω ευχαριστώ, από καρδιάς, γι΄ όσα μου προσφέρουν, αλλά και συγνώμη, αν κάπου αστοχήσω! Και ως άνθρωπος και ως Δήμαρχος, ήμουν και παραμένω ένας από εσάς! Γι΄ αυτό, απόψε θα σας πω κάτι, που νομίζω πως, δεν το έχω ξαναπεί δημόσια: Σ' όλες τις φάσεις της ζωής μου, πριν από κάθε μεγάλη απόφαση, δύο πράγματα ζητούσα και ζητώ: Την ευλογία της Παναγίας, και την ευχή των Γονιών μου! Κι επειδή, όπως ξέρετε, τον Μπαρμπα Γιάννη Μελετίου, τον έχασα πολύ νωρίς, στρέφω το βλέμμα μου στην ουράνια κατοικία του, για ένα δικό του νεύμα, κι επισκέπτομαι τη μάνα μου, για να ζητήσω την ανεκτίμητη ευχή της! Αυτή τη συνήθεια, που δεν είναι άγνωστη στους Ασπροπύργιους, την τηρώ και ως Δήμαρχος της πόλης μας. Αυτό το φως με κατευθύνει στο δρόμο που μαζί χαράσσουμε, και πορευόμαστε ως Δήμος - Μαχητής! Με τη δική σας συμβουλή, με την ευλογία των Γονιών, των Παππούδων και των Γιαγιάδων του Ασπροπύργου, δίνουμε και κερδίζουμε, μαζί, όλες τις μεγάλες, τις κρίσιμες μάχες αυτής της πόλης.
Θα σας θυμίσω τις πιο σημαντικές νίκες μας, ως ένδειξη ευχαριστίας, για τη δύναμη που μου δίνουν οι ευχές, οι συμβουλές σας, η στήριξή σας! Βιολογικός Καθαρισμός, Καλλικράτης, Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και λαθρομεταναστών, νοικοκύρεμα και αναπτυξιακή προοπτική, του Δήμου και της πόλης. Στίγμα Μόρφωσης, Γνώσης και Πολιτισμού, στο οποίο υποκλίνονται, οι άνθρωποι του Πνεύματος, απ΄ όλη την Ελλάδα! Κι όλα αυτά, μαζί με εκατοντάδες ακόμη επιτυχίες, να ξεκινούν και ολοκληρώνονται, στα χρόνια της πιο σκληρής, της πιο βαθιάς κρίσης, που έζησε ποτέ η Πατρίδα μας, από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Με ενότητα, με αδελφοσύνη, με αλληλοσεβασμό, με αλληλεγγύη, κερδίζουμε, κάθε μέρα, το στοίχημα της κοινωνικής συνοχής! Κερδίσαμε το σεβασμό και την αναγνώριση των αγώνων μας, ως Δήμος και ως τοπική κοινωνία, μέσα σε λίγα χρόνια! Μιλούν κολακευτικά για τις δράσεις μας, για την κοινωνική μας προσφορά, για την πνευματική και την πολιτιστική μας δραστηριότητα και κατάθεση, όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα, αλλά και στων Ελλήνων τις κοινότητες, σε όλον τον κόσμο! Το ξέρω πως, κι εσείς αισθάνεστε περήφανοι, για το σεβασμό που δείχνουμε, ως Δήμος, στα εγγόνια και στα παιδιά σας, στη φυσική σας συνέχεια!

Είμαστε ο μόνος Δήμος που παρέχει φροντίδα και αγωγή, εντελώς δωρεάν, στα παιδιά της πόλης, από βρέφη, ως την ενηλικίωσή τους. Βλέπετε όλοι, σε ποια, άριστη κατάσταση, έχουμε τα κτίρια των Σχολείων και όλες τις υποδομές που ανήκουν σε όλους μας. Κι όλα αυτά γίνονται, με σεβασμό στο υστέρημα του πολίτη, που είναι και η κινητήρια δύναμη του Δήμου, ο πιο ισχυρός μοχλός της συλλογικής προσπάθειάς μας. Κι αυτή την τακτική, τη χρωστάμε στη διάπλαση του χαρακτήρα μας, που, ήταν και είναι, δικό σας επίτευγμα! Επίτευγμα των Γονιών, σε κάθε οικογένεια. Οικοδόμημα στέρεο, αφού ούτε τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, κι όλοι οι ξεθεμελιωτές της ψυχής του Έλληνα, κατόρθωσαν να ξεριζώσουν την ψυχή μας! Όλοι τους, αποδεικνύονται μικροί κι αδύναμοι μπροστά στη δύναμη της Οικογένειας! Στην ισχύ της ψυχής της Μητέρας στη σιγουριά που εμπνέει ο Πατέρας, στις συμβουλές του Παππού και της Γιαγιάς! Στην Ορθόδοξη Πίστη μας και στα ιδανικά του Ελληνισμού!
Αγαπητοί μου, ξέρουμε όλοι, τι δεσμοί ψυχής σφυρηλατούνται, στα νιάτα μας, όταν ήμαστε παιδιά, αλλά κι όταν τα χρόνια περνούν. Γι΄ αυτό, από τούτη εδώ τη σύναξή μας, θέλω να απευθύνω χαιρετισμό μνήμης, σε όσους δεν βρίσκονται πια κοντά μας, γιατί τους πήρε κοντά του ο Θεός. Πρώτο, ανάμεσά τους, στον Πρόεδρο του Οργανισμού Άθλησης και Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας, στον μεγάλο απόντα της αποψινής σύναξης, στο Γιώργο Τσόκα, αλλά και σ΄ όσους υπηρέτησαν τούτο το θεσμό, στη δύση του βίου τους από τις Διοικήσεις των ΚΑΠΗ. Τούτη την ώρα, που είμαι βέβαιος πως μας παρακολουθούν παρέα, όλοι μαζί, από εκεί ψηλά, ας θυμηθούμε, τις πιο σημαντικές συνιστώσες της προσφοράς τούτου του θεσμού, των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, όπως τις σχεδιάσαμε και τις υλοποιήσαμε, με τον αείμνηστο Γιώργο και τη δική τους συμμετοχή. Κι υπογραμμίζω προκαταβολικά, πως οι περισσότερες από αυτές είναι πράγματι πρωτοποριακές! Δεν τις συναντά κανείς, τακτικά, στους άλλους Δήμους της χώρας. Όσο κι αν εμείς τις θεωρούμε πια, αυτονόητες.
Πρώτα απ΄ όλα, θα αναφερθώ στους Γιατρούς, που πληρώνει ο Δήμος, για να συνταγογραφούν στα ΚΑΠΗ. Στις υπηρεσίες φυσικοθεραπείας και φυσικής αποκατάστασης. Στο πρόγραμμα της θεραπευτικής άσκησης κλίνακαλ πιλάτες. Στις κοινωνικές υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στις εκδρομές, στα θαλάσσια μπάνια, στη συμμετοχή μας σε εκπαιδευτικά προγράμματα όπως στο Αστεροσκοπείο. Στην παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, στις επισκέψεις σε Μουσεία, σε Αρχαιολογικούς χώρους και Εκθέσεις. Στις δράσεις άθλησης και ψυχαγωγίας, μέσα απ΄ το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών. Στις εκδηλώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, όπως είναι οι διαλέξεις, για θέματα που σας ενδιαφέρουν. Στις συνεστιάσεις, στην ομόθυμη συμμετοχή μας στο Πανηγύρι της πόλης, στην αναβίωση των ηθών και των εθίμων μας, σε κάθε ευκαιρία. Στη διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Στην προβολή της δραστηριότητάς μας, από τον Τύπο, κι όπου να ΄ ναι από την εφημερίδα σας, την «Πρόοδο», που θα επανακυκλοφορήσει σύντομα. Όλα αυτά, στους χώρους όπου ανταμώνουν, η νοσταλγία σας για τον Ασπρόπυργο που ζήσατε, ως νέοι, με τα όνειρά σας, για την πόλη, στην οποία θα ζήσουν τα εγγόνια σας!
Αγαπητοί μου, Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, η Πατρίδα μας συμπληρώνει φέτος οχτώ χρόνια ,από τότε που μπήκε στη σκοτεινή σήραγγα των μνημονίων. Τούτο το διάστημα, της μεγάλης φυγής των νέων, που τους μαστίζει η ανεργία και η ανέχεια, ο Ασπρόπυργος αντιστέκεται! Κρατά τα παιδιά του! Ο Δήμος μας, εξαντλεί κάθε δυνατότητα συμμετοχής σε Προγράμματα που δίνουν δουλειά στους Ασπροπύργιους. Δεν ξοδεύουμε «δεκάρα» εκτός πόλεως. Στηρίζουμε φανατικά την τοπική αγορά. Διευρύνουμε, καθημερινά, ως Δήμος, τους επενδυτικούς ορίζοντες της περιοχής μας! Κι ας μην είναι, όλα όσα ανέφερα, ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας των Δήμων. Είμαστε παρόντες παντού! Δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω! Μας σέβονται και μας υπολογίζουν! Κι αυτό, το βλέπετε, το ξέρετε και το καμαρώνετε όλοι! Με αυτές τις σκέψεις, και με δράσεις, που δείχνουν ότι, κάθε μέρα που περνά, βάζουμε όλο και πιο ψηλά τον πήχη αυτής της πόλης, σας καλωσορίζω θερμά, στην αποψινή εκδήλωση!
Σας εύχομαι καλή διασκέδαση! Υγεία, ψυχική και σωματική, και ενεργητικότητα, ζωτικότητα, δυναμισμό! Παρουσία εκκωφαντική, σ΄ όλες τις εκφάνσεις της ζωής του Ασπροπύργου. Γιατί, σας έχουμε ανάγκη, σας θέλουμε κοντά μας, δίπλα μας, μπροστάρηδες, οδηγούς και καθοδηγητές μας! Σας αποδίδουμε ,ανυπόκριτα, το σεβασμό την αναγνώριση, που σας αξίζει, για όσα κάνατε, και όσα κάνετε για μας! Και, να το ξέρετε, παλεύουμε και αγωνιζόμαστε, για να είμαστε αντάξιοι της πλούσιας κληρονομιάς σας, του ιδρώτα σας, για την πόλη μας! Με εθνική και κοινωνική αυτογνωσία, με το παράδειγμά σας, μοναδικό γνώμονα, των σκέψεων και των προσπαθειών μας, για την πόλη της ζωής μας, χτίζουμε το μέλλον του τόπου μας! Χρόνια Πολλά! Χρόνια Καλά! Χρόνια αντεπίθεσης κι επιτυχιών, στη ζωή μας, στις οικογένειές μας, στην Πατρίδα! Σας ευχαριστώ!»

download file

   

proodos

   
   

diaygiabanner

   

kepsite

   
© Γραφείο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών ( Τ.Π.Ε ) Δήμου Ασπροπύργου