thriasio-nosok

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - 213-2028000

 

   

Πρόσκληση σε Συνάντηση Εργασίας, με αντικείμενο τη θεμελίωση Συνεργειών, μεταξύ Δήμων –κόμβων Ενέργειας, Βιομηχανίας και Διαμετακομιστικού Εμπορίου, στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, και Τμημάτων των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων των δύο χωρών.

Λεπτομέρειες

meletiouΑξιότιμοι Κύριοι,

όπως γνωρίζετε, στο Δήμο μας λειτουργεί η μεγαλύτερη Μονάδα Πετροχημικών / Διυλιστήριο της Χώρας, και στην ευρύτερη περιοχή, μία ακόμη, εξίσου μεγάλη Μονάδα. Παράλληλα, ο τόπος μας διαθέτει ζώνες βαριάς Βιομηχανίας και Διαμετακομιστικού Εμπορίου (Logistics). Με αφετηρία τη συγκεκριμένη πραγματικότητα, ως Δημοτική Αρχή, αποφασίσαμε να αναζητήσουμε τη συνεργασία ευρωπαϊκού Δήμου, με ανάλογα χαρακτηριστικά, προκειμένου να σχεδιάσουμε και να δρομολογήσουμε μαζί, ευρείας κλίμακας, κοινές προσπάθειες, αξιοποιώντας Προγράμματα και Χρηματοδοτικά Εργαλεία της Ε.Ε., με στόχο να πολλαπλασιάσουμε τα πλεονεκτήματα, απ΄ τη συμβίωσή μας με τέτοιου μεγέθους Οικονομικές Μονάδες, να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους με τους οποίους συναρτάται η λειτουργία τους, για το Περιβάλλον και την Ασφάλεια των τόπων μας, και να αναζητήσουμε νέους δρόμους επωφελούς συνεργασίας, για όλους.

Στην κατεύθυνση αυτή, προχωρήσαμε, από την Άνοιξη του παρελθόντος έτους (2016), στη διαδικασία ¨αδελφοποίησης¨ του Δήμου μας, με το Δήμο Πλοϊέστι της Ρουμανίας, στην Περιφέρεια του οποίου λειτουργούν τέσσερις μεγάλες Μονάδες Πετροχημικών / Διυλιστήρια, καθώς και ένα εξειδικευμένο Πανεπιστήμιο, Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου και Ενέργειας, απ΄ το οποίο, μάλιστα, έχουν αποφοιτήσει εκατοντάδες Έλληνες. Επισημαίνουμε, επίσης, το γεγονός ότι, τα τέσσερα (4) Διυλιστήρια της πόλης, συνδέονται, με αγωγούς, με το Βουκουρέστι, το λιμάνι της Κωνστάντζας, στη Μαύρη Θάλασσα, και το λιμάνι του Δούναβη Τζιούρτζιου. Καθώς κι ότι, το Πλοϊέστι, ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνα, είναι ένα από τα κορυφαία κέντρα εξόρυξης και διύλισης πετρελαίου, σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να καταστεί και βιομηχανικό - διαμετακομιστικό κέντρο.

Με προφανή σκοπό, λοιπόν, να θεμελιώσουμε μαζί, Δήμοι, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα κι οι φορείς του επιχειρείν, από τις Χώρες μας, που είναι μέλη της Ε.Ε., αμοιβαίου ενδιαφέροντος, επωφελείς Συνέργειες, αξιοποιώντας στο έπακρο Ευρωπαϊκά Προγράμματα Ερευνών και Ανταλλαγών, καθώς και σημαντικά Χρηματοδοτικά Εργαλεία, μαζί με τον ομόλογό μου της ρουμανικής πόλης, Κο Adrian Florin Dombre, και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου και Ενέργειας, Καθηγητή, Δρα Mihai Pascu Coloja, σας προσκαλούμε, σε Συνάντηση Εργασίας, την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017, στις 11:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας (Αλ. Παναγούλη 13, στο κέντρο της πόλης), με στόχο να θέσουμε τις βάσεις μιας πολυμερούς συνεργασίας, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις πόλεις μας, και άπτονται των γνωστικών αντικειμένων των Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Τμημάτων, των Ινστιτούτων και Εργαστηρίων που ασχολούνται με το τεράστιο κεφάλαιο της Ενέργειας, την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, με συμμέτοχο την Αυτοδιοίκηση.

Προσδοκούμε βάσιμα, η ολοκλήρωση της εν λόγω Συνάντησης Εργασίας, να σημάνει την απαρχή πολυμερών, άρα και ισχυρών, Εταιρικών Σχημάτων, δια των οποίων να καταστεί δυνατή η Εκπόνηση Μελετών, καθώς και ο σχεδιασμός, η υλοποίηση Έργων και Δράσεων, ικανών να επηρεάσουν θετικά, την οικονομική δραστηριότητα, το Περιβάλλον, την Επιστημονική Έρευνα, τις συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας, στις πόλεις μας. Κι επειδή, η συγκεκριμένη, πιλοτική πρωτοβουλία, κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει οδηγό και για άλλες περιοχές της Ελλάδας, με τα ίδια χαρακτηριστικά που έχουν ο Ασπρόπυργος και το Πλοϊέστι, προσκαλούμε στην εν λόγω Συνάντηση Εργασίας, τους Δημάρχους: Ελευσίνας/Αττικής, Κορδελιού-Ευόσμου/Θεσσαλονίκης, Δέλτα/ Θεσσαλονίκης και Λουτρακίου–Αγίων Θεοδώρων/Κορινθίας. Επίσης, με το σκεπτικό ότι, σε τέτοιες, πολυμερείς προσπάθειες απαιτείται η συμμετοχή και συνεργασία των μεγάλων Εταιρειών Πετροχημικών του τόπου μας, που ούτως ή άλλως είναι στυλοβάτες της εθνικής οικονομίας, και διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, σε ευρωπαϊκή κλίμακα, και με δεδομένο ότι, η ζωή των πόλεών μας είναι συνυφασμένη με τις δραστηριότητές τους, με δεδομένη τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου της πόλης Πλοϊέστι, απευθύνουμε πρόσκληση συμμετοχής, στη Συνάντηση Εργασίας, στη Διοίκηση των Εταιρειών ¨Ελληνικά Πετρέλαια¨ (ΕΛ.ΠΕ) [Διυλιστήρια Ασπροπύργου και Ελευσίνας Αττικής] και ¨Μότορ Όιλ Ελλάς¨ (ΜΟΕ) [Διυλιστήρια Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας], στη Διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε. (Δ.Ε.Π.Α), καθώς και στη Διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Logistics (ΣΥΝΔΔΕ-L).

Αναμένουμε την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, και με χαρά θα σας υποδεχτούμε στην πόλη μας, βέβαιοι ότι, στη Συνάντηση αυτή θα θέσουμε τις βάσεις πολλαπλά επωφελών συνεργασιών, για όλους τους συμμετέχοντες.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση, εκ μέρους και του Δημάρχου Πλοϊέστι
και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου της πόλης,

Νικόλαος Ι. Μελετίου
Δήμαρχος Ασπροπύργου
Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής
Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε)

download file

   

proodos

   
   

diaygiabanner

   

kepsite

   
© Γραφείο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών ( Τ.Π.Ε ) Δήμου Ασπροπύργου