thriasio-nosok

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - 213-2028000

 

   

   

Το έργο της Τηλεθέρμανσης στον Ασπρόπυργο στην τελική ευθεία υλοποίησης

Λεπτομέρειες

tilethermasiΤο έργο της Τηλεθέρμανσης
στον Ασπρόπυργο
στην τελική ευθεία υλοποίησης !Νικόλαος Μελετίου – Δήμαρχος Ασπροπύργου: «Δύο Δήμοι με τα ίδια χαρακτηριστικά της πόλης μας, σύμβουλοι, συνεργάτες και αρωγοί μας, στο μεγαλύτερο έργο υποδομής του σύγχρονου Ασπρόπυργου. Εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Κ.Ε.Δ.Ε. και της Π.Ε.Δ.Α, παρόντες στις συζητήσεις για το σημαντικότερο ενεργειακό εγχείρημα της Αυτοδιοίκησης στην Αττική».
Τη σημαντικότερη, για το παρόν και το μέλλον του

Ασπρόπυργου, δημόσια δέσμευση τους, υλοποιούν -μετά από μακρά προετοιμασία- ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου και η Δημοτική Αρχή της πόλης. Πρόκειται για το έργο της Τηλεθέρμανσης, το οποίο εξήγγειλαν το 2010, και για την εφαρμογή του οποίου, ο κ. Μελετίου και οι συνεργάτες του, ανάλωσαν σημαντικές προσπάθειες για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας υλοποίησης του.
Στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν πληρέστερη μελέτη έργου, αμέσως μετά τις Eκλογές του 2010, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου ξεκίνησε σειρά επαφών με τους Δήμους της Καρλσρούης και της Στουτγάρδης, που διαθέτουν εξαιρετικά σημαντικές μονάδες Τηλεθέρμανσης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Βιομηχανικής Ζώνης που αμφότερες διαθέτουν. Έτσι με οδηγό την εμπειρία και την τεχνογνωσία των εν λόγω Δήμων, ο Ασπρόπυργος προχώρησε στη διαμόρφωση της μελέτης που ταιριάζει στις δικές του δυνατότητες, σε ότι αφορά τις βιομηχανικές μονάδες, στις οποίες μπορεί να στηριχθεί η λειτουργία του έργου.
Σε πρώτη φάση, λοιπόν, η μονάδα που θα εισφέρει, με την αναξιοποίητη -ως σήμερα- θερμική ενέργεια που εκλύει, είναι τα Διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ). Αμέσως μετά, μια σειρά βαριών βιομηχανιών της περιοχής, αναμένεται να διασυνδεθούν στο δίκτυο αξιοποίησης των εκατομμυρίων kcal (κιλοκαρολί) θερμικής ενέργειας, αυξάνοντας τη δυναμικότητα της μονάδας Τηλεθέρμανσης της πόλης και τους ωφελούμενους καταναλωτές. Μάλιστα σε ότι αφορά στους ωφελούμενους της συγκεκριμένης, «πράσινης» μονάδας, η αρχική προετοιμασία του Δήμου, περιλαμβάνει τη θέρμανση και το ζεστό νερό, για κατοικίες και οικονομικές μονάδες του Ασπρόπυργου. Με άλλα λόγια, ο θετικός οικονομικός αντίκτυπος στις κατοικίες και τις επιχειρήσεις της περιοχής θα είναι καθοριστικός, καθώς το κόστος της Τηλεθέρμανσης και για τις δύο περιπτώσεις είναι ελάχιστο. Επίσης, η μακροχρόνια προετοιμασία του Δήμου Ασπροπύργου, που εξελίχτηκε με προσεκτικά βήματα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, κατέληξε και στα χρηματοδοτικά, ευρωπαϊκά και εθνικά εργαλεία, που μπορούν να οδηγήσουν στην πραγμάτωση του έργο, για το οποίο καταγράφεται τεράστιο ενδιαφέρον.
Υπό αυτό το πρίσμα, η προγραμματισμένη υποδοχή, από το Δήμο Ασπροπύργου, αντιπροσωπειών από τους Δήμους της Καρλσρούης και της Στουτγάρδης (πολιτική ηγεσία και τεχνοκράτες), το τριήμερο 14,15,16, Απριλίου, συνιστά το τελικό βήμα της προετοιμασίας, με την επιτόπια εξέταση των υποδομών που θα εισφέρουν τη θερμική ενέργεια τους για τη λειτουργία της μονάδας τηλεθέρμανσης του Ασπρόπυργου. Έτσι, η πολιτική ηγεσία, και οι εμπειρογνώμονες από τους Δήμους Ασπροπύργου, Καρλσρούης και Στουτγάρδης, θα εξετάσουν, επί τόπου, μαζί με τους υπεύθυνους των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ), (Διοίκηση και Τεχνικούς αρμοδίους), όλες τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι, αναγνωρίζοντας τη σημασία της προσπάθειας που εμπνεύστηκε και συντόνισε ο Δήμος Ασπροπύργου, στις σχετικές συζητήσεις, που θα διεξαχθούν στον Ασπρόπυργο, θα εκπροσωπηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας, εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων της Αυτοδιοίκησης, όπως είναι ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) κ. Ασκούνης, και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) κ. Σαράντης, καθώς και οι φορείς του κόσμου των επιχειρήσεων.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη των αντιπροσωπειών από τους Δήμους της Γερμανίας, που κατασκεύασαν και λειτουργούν μονάδες Τηλεθέρμανσης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου, δήλωσε:

«Οραματιστήκαμε, προετοιμάσαμε, κι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την προσπάθεια, προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγαλύτερο έργο υποδομής του σύγχρονου Ασπρόπυργου. Αναζητώντας τα μοντέλα που ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά της πόλης μας, ξεκινήσαμε τις επαφές προπαρασκευής, με δύο Δήμους που αξιοποιούν, απόμακρου χρόνου, την παρουσία βαριών βιομηχανιών στην Περιφέρεια τους. Πρόκειται για τους Δήμους της Καρλσρούης και της Στουτγάρδης, που δέχτηκαν να λειτουργήσουν ως σύμβουλοι, συνεργάτες και αρωγοί μας, σ' αυτό, το τεράστιας σημασίας έργο, για τον Ασπρόπυργο, τους Πολίτες του, και τις επιχειρήσεις του τόπου μας. Παράλληλα, υπογραμμίζω ότι, οι φιλοδοξίες μας δεν εξαντλούνται στην Τηλεθέρμανση. Το συγκεκριμένο βήμα, είναι το πρώτο από μια σειρά πρωτοβουλιών, που σχεδιάσαμε, προσεκτικά και ρεαλιστικά, προκειμένου να καταστήσουμε τον τόπο μας ελκυστικό προορισμό επενδύσεων, που θα έχουν άμεσο, θετικό αντίκτυπο, πρώτα στους Ασπροπύργιους, και μαζί μ' εμάς, στην Εθνική Οικονομία.

Πορευόμαστε με όραμα, πρόγραμμα, σχέδιο και μεθοδικότητα, διαμορφώνοντας όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα καταστήσουν τον τόπο μας την «ατμομηχανή» της πολυπόθητης ανάπτυξης, που θα αυξήσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή του Ασπρόπυργου, θα δώσουν δουλειά στον κόσμο και θα εκτινάξουν στα ύψη την ανταγωνιστικότητα των οικονομικών μονάδων του τόπου μας. Βήμα – βήμα, κάνουμε πράξη το όραμά μας, να κατακτήσουμε τον Ασπρόπυργο, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, αρμονικής, ισόρροπης, λειτουργικής συνύπαρξης, της πόλης, της βιομηχανίας και του διαμετακομιστικού εμπορίου. Αντιγράφοντας το παράδειγμα μιας γνωστής κινεζικής πόλης, της Σαγκάης, δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην άνθηση των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, στον Ασπρόπυργο. Πάνω σε στερεές βάσεις, λοιπόν, θεμελιώνουμε το αύριο του τόπου μας, ως κόμβου συνδυασμένων μεταφορών, που θα αξιοποιεί στο έπακρο τις υπάρχουσες δυνατότητες της περιοχής μας, με κορυφαίο παράδειγμα την Τηλεθέρμανση. Μια δραστηριότητα, ικανή να συμβάλλει τα μέγιστα και στην ανταγωνιστική λειτουργία της κορυφαίας επένδυσης στον τόπο μας, που είναι το Εμπορευματικό Κέντρο του Ο.Σ.Ε στον Ασπρόπυργο, για το άνοιγμα του οποίου καταβάλουμε, άοκνες συνεχείς προσπάθειες».

   

proodos

   
   

diaygiabanner

   

kepsite

   
© Γραφείο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών ( Τ.Π.Ε ) Δήμου Ασπροπύργου