thriasio-nosok

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - 213-2028000

 

   

   

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης Ημερίδας δικτύωσης που διοργάνωσε η Α.Σ. «Θριασία»

Λεπτομέρειες

pnthri1Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης Ημερίδας δικτύωσης που διοργάνωσε η Α.Σ. «Θριασία» την Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου 2014 στον Ασπρόπυργο, με deltia typoyσύνθημα «Δικτυώσου & βρες τη θέση σου στην αγορά εργασίας του Θριασίου Πεδίου». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Ασπροπύργου, εταίρο της «Α.Σ. Θριασία», με στόχο την

ενημέρωση των δυνητικά ωφελούμενων του προγράμματος. Παράλληλα, η συγκεκριμένη διοργάνωση κατέδειξε στο κοινό την σημασία υλοποίησης του Τοπικού Σχεδίου Απασχόλησης «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ» και τη δυνατότητα αξιοποίησης του στην καταπολέμηση της ανεργίας στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου. Παράλληλα, η συγκεκριμένη ημερίδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό υποστήριξης των ωφελουμένων του Προγράμματος μέσω του τοπικού σχεδίου Δράσης (κατάρτιση, συμβουλευτική, δικτύωση).Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε ο δήμαρχος της πόλης κ. Νίκος Μελετίου ο οποίος αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης του προγράμματος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που ένα τέτοιο πρόγραμμα υλοποιείται στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου. Τέλος, αναφέρθηκε διεξοδικά στις ενέργειες του δήμου για την καταπολέμηση της ανεργίας στην περιοχή και ειδικότερα μεταξύ των νέων ανθρώπων.
Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Α.Σ. «Θριασία» κα Αθηνά Πάσσιου περιέγραψε το πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος και στάθηκε ιδιαίτερα στις ευκαιρίες τις οποίες μπορούν να αναπτύξουν οι ωφελούμενες μέσα από τέτοιου είδους προγράμματα. Παράλληλα, παρακίνησε τους συμμετέχοντες στην ημερίδα να παρακολουθήσουν και να στηρίξουν ενεργά το Πρόγραμμα ώστε να αποτελέσει για αυτούς την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα όνειρα τους.
Mε θερμά λόγια για την φύση των προγραμμάτων ΤοπΣΑ μίλησε η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής κα Κατερίνα Πιπιλή, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση, και αναφέρθηκε στην υποστήριξη που παρέχεται από την Περιφέρεια Αττικής σε αυτές τις δράσεις. Παράλληλα, ανέδειξε τον ρόλο της γυναίκας στην σύγχρονη επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα και την ανάγκη στήριξης του.
Τέλος, η κα Λαμπρινή Κώτσου, εκ μέρους του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου παρουσίασε το πρόγραμμα, τις λεπτομέρειες του καθώς και τους τομείς στους οποίους αυτό αναπτύσσεται.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, τιμήθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής κ. Άγγελος Πέππας για την μεγάλη του προσφορά στον επιχειρηματικό κλάδο αλλά και την τοπική κοινωνία. Ο κ. Πέππας στην ομιλία του ανέδειξε το ρόλο των συμπράξεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με φορείς όπως αυτοί που απαρτίζουν την Α.Σ. «Θριασία», τον οποίο χαρακτήρισε σημαντικό για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και δήλωσε θερμός υποστηρικτής του Τοπικού Σχεδίου Δράσης.
Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης καθώς και την παρουσίαση του πρώτου μέρους ανέλαβε ο κ. Αντώνιος Καραμπούλας, δημοτικός σύμβουλος Ασπροπύργου και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων Δημήτριος Καλλιέρης του Πνευματικού Κέντρου (Αλέκου Παναγούλη 13, Ασπρόπυργος)
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, που παρουσιάστηκε το workshop «Σκέφτομαι, μιλάω και γράφω σαν επιχειρηματίας», οι διοργανωτές ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την έννοια και τη σημασία της δικτύωσης στην Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα.
Εκ μέρους της ΑΜΚΕ ΑΘΗΝΑ (συντονιστής εταίρος της Σύμπραξης), η κα Βασιλική Αγγελόπουλου στην παρουσίαση της με τίτλο «Networking... ή ελληνιστί... Δικτύωση!» εξήγησε την σημασία της δικτύωσης στον επαγγελματία του σήμερα, ενώ με διαδραστικό τρόπο παρακίνησε το ακροατήριο να προσεγγίσει με τρόπο απλό και παράλληλα παραγωγικό την διαδικασία δημιουργίας και διατήρησης ενός δικτύου.
Τα βασικά σημεία της αγοράς εργασίας και της προσέγγισης των αναγκών της αγοράς εργασίας ανέλυσε η υπεύθυνη Φυσικού Αντικειμένου του Προγράμματος κα Ράνια Φιλοπούλου, παρουσιάζοντας τον «Χάρτη της Απασχόλησης». Στη συνέχεια, μίλησε για τη σημασία των μικρών επιχειρήσεων στην αγορά εργασίας και πρότεινε μερικές συμβουλές για την προώθηση μιας επιχειρηματικής ιδέας.
Έτσι, έχοντας παρακολουθήσει όλα τα παραπάνω, οι δυνητικά ωφελούμενες του προγράμματος δεν δυσκολεύτηκαν να επινοήσουν και να παρουσιάσουν κατά ομάδες την δική τους επιχειρηματική ιδέα. Η κάθε μία από τις τέσσερις ομάδες επιβεβαίωσε ότι με την κατάλληλη υποστήριξη το «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ» θα καταφέρει να αποτελέσει μία πολύ πρόσφορη βάση για πρωτοποριακές και πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες.

   

proodos

   
   

diaygiabanner

   

kepsite

   
© Γραφείο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών ( Τ.Π.Ε ) Δήμου Ασπροπύργου