thriasio-nosok

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - 213-2028000

 

   

   

Με Καλλιτεχνική Εκδήλωση επιπέδου συνδυάστηκε η κοπή της πίτας του Σχολείου Ρωσικής Γλώσσας

Λεπτομέρειες

pita2ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Με Καλλιτεχνική Εκδήλωση επιπέδου συνδυάστηκε
η κοπή της πίτας του Σχολείου Ρωσικής Γλώσσας του Δήμου Ασπροπύργου
• Εμπνευσμένη ομιλία του Δημάρχου, κ. Νικόλαου Μελετίου:
«Σηματοδοτούμε, με τις πρωτοβουλίες μας, μιαν άλλη αντίληψη, που
αμφισβητεί στην πράξη, την υποταγή, το συμβιβασμό, τα αδιέξοδα
μνημόνια, την υποβάθμιση, την ανασφάλεια, την έλλειψη προοπτικής!...»
• ¨Άρωμα¨ Μεγάρου Μουσικής και Λυρικής Σκηνής, από την πιανίστα Ειρήνα Κνιάζεβα, την υψίφωνο Ελένα Παπαδοπούλου – Ουσμάνοβα,

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, κι αφού προηγουμένως ολοκληρώθηκε μια καλλιτεχνική εκδήλωση υψηλούpita1 επιπέδου, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Νικόλαος Μελετίου και η Δημοτική Αρχή, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Σχολείου Ρωσικής Γλώσσας, του Δήμου Ασπροπύργου, στην κατάμεστη, από τους μαθητές του Σχολείου της Ρωσικής Γλώσσας, Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου. Την τελετή τίμησαν εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και, του Ρωσικού Επιστημονικού και Πολιτιστικού Κέντρου στην Αθήνα.
Η εκδήλωση, περιλάμβανε ένα εξαιρετικό Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα, που από την πιανίστα Ειρήνα Κνιάζεβα, που απέδωσε την «Ελεγεία» του Ραχμάνινοφ και γνωστές δημιουργίες του Σοπέν, ενώ συνόδευσε και την υψίφωνο Ελένα Ουσμάνοβα Παπαδοπούλου. Ακολούθησε παράσταση από το Παιδικό Μουσικοθεατρικό Κέντρο Διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας, «Χαρούμενες Νότες» και τη Σχολή Μπαλέτου της «Ευγενία Λεβέν». Θερμό χαιρετισμό απηύθυναν, η κυρία Ρουσοπούλου Φλώρα, Υπεύθυνη διδασκαλίας Ρωσικής γλώσσας του Ρωσικού Επιστημονικού και Πολιτιστικού Κέντρου της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, καθώς και οι Δασκάλες του Σχολείου Ρωσικής Γλάσσας, του Δήμου, κ.κ. Ιωαννίδη Τατιάνα, Σκόπινα Παραδιά Βερόνικα, Ιωσηφίδη Ελένα και Μπουρλάκα Ειρήνη. Για λογαριασμό όλων η κ. Σκόπινα - Παραδιά Βερόνικα, παρέδωσε συμβολικά, στον Δήμαρχο Ασπροπύργου, ένα ξύλινο καράβι, με την ευχή, να εξακολουθήσει να κρατά γερά το τιμόνι του δραστήριου κι επιτυχημένου Δήμου, και να φυσά ούριος άνεμος στα πανιά της πόλης.
Στο χαιρετισμό του, προς όλους τους παρευρισκόμενους, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, αναφέρθηκε σε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, η Ελλάδα, ο Ασπρόπυργος και ένας-ένας ξεχωριστά ο κάθε Δημότης της πόλης:
pita3«Φίλες και Φίλοι μου, Μαθητές του Σχολείου Ρωσικής Γλώσσας, του Δήμου μας, Χρόνια Πολλά! Καλή Χρονιά! Με υγεία και δύναμη, Πίστη στο Θεό, στις αξίες και τα ιδανικά, που καθόρισαν –διαχρονικά- την πορεία του Έθνους των Ελλήνων! Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, στην Αίθουσα απ΄ την οποία ξεκινήσαμε, τούτη τη Μορφωτική Προσπάθεια, στην οποία, όλοι εσείς, είστε πρωταγωνιστές, για να ανταλλάξουμε ευχές, αλλά και για να υπογραμμίσουμε, όλοι μαζί, την απόφασή μας, να κερδίσουμε το στοίχημα, που αφορά στην Πατρίδα μας, στην Τοπική Κοινωνία, αλλά και στις ζωές μας. Βιώνουμε, όλοι μας, δύσκολες στιγμές. Κι η αβεβαιότητα για το αύριο, πολλές φορές, διώχνει το χαμόγελο από τα πρόσωπά μας. Ωστόσο, κανείς από εμάς δεν πρέπει να στέκει αναποφάσιστος, μπροστά στο κορυφαίο δίλημμα που αντιμετωπίζουμε: Να παραμείνουμε απαθείς; προσμένοντας ένα θαύμα; ή να σηκώσουμε τα μανίκια να δώσουμε τη μάχη, για να βγάλουμε την Ελλάδα και τις ζωές μας, απ΄ το σκοτεινό τούνελ, στο οποίο βαδίζουμε, απ΄ το 2009 ίσαμε σήμερα. Κι αυτήν, τη δεύτερη, την Ελληνική, την Ορθόδοξη αντιμετώπιση, επιλέξαμε, όλοι εμείς, που είμαστε σήμερα σε τούτη την τελετή, αλλά κι εκείνοι οι συμμαθητές σας, που λόγω υποχρεώσεών τους, είναι μαζί μας νοερά!
Στήσαμε και ψηλώσαμε, σε ελάχιστο χρόνο, ένα Σχολείο, απ΄ το οποίο, θα βγείτε γνώστες μιας γλώσσας, που μιλιέται από εκατομμύρια ανθρώπους, μπορεί να βοηθήσει στην επαγγελματική αποκατάστασή σας, κι είναι ο καταλύτης της επαφής μας, μ΄ έναν λαό κι έναν πολιτισμό που εδράζεται στην κοινή, Ορθόδοξη Πίστη μας! Δώσαμε, μαζί, αποστομωτική απάντηση, σ΄ όσους νομίζουν πως, κοινωνική παρουσία και αγώνας για τον Τόπο μας, είναι οι αναρτήσεις κι οι κοινοποιήσεις σε social media, μαζί με μια μίζερη, ρατσιστική στάση, απέναντι στους Έλληνες αδελφούς μας, στους Συνδημότες μας, που έζησαν και μορφώθηκαν στη φίλη Χώρα Ρωσία! Για όλα αυτά, θα μου επιτρέψετε να σας απευθύνω, τις πιο θερμές ευχαριστίες μου, για τη συνεργασία, για την εμπιστοσύνη, για τους κοινούς μας αγώνες, για τις αποτελεσματικές μας προσπάθειες! Καταθέτουμε παράδειγμα πανελλήνιας εμβέλειας! Σηματοδοτούμε, με τις πρωτοβουλίες μας, μιαν άλλη αντίληψη, που αμφισβητεί στην πράξη, την υποταγή, το συμβιβασμό, τα αδιέξοδα μνημόνια, την υποβάθμιση, την ανασφάλεια, την έλλειψη προοπτικής! Δεν σας μιλώ, μόνο ως Δήμαρχος , αλλά και ως Πατέρας, δύο νέων παιδιών. Θέλω να ξέρετε ότι, με όσα κάνουμε μαζί, ένα στόχο υπηρετούμε, και θεωρούμε ότι είναι ο ύψιστος στόχος, που μπορούμε και πρέπει να υπηρετούμε, ως Έλληνες: Να μείνουμε, να ζήσουμε και να ευημερήσουμε εδώ! Στην Πατρίδα! Στον τόπο μας! Να μην παραδώσουμε την Ελλάδα, σ΄ αυτούς, τους ταλαίπωρους περιπλανώμενους, που έρχονται, κατά χιλιάδες στην Πατρίδα μας, από τόπους που πνίγονται στο αίμα, με πρωτοβουλία των ισχυρών της γης!...
Είμαστε κληρονόμοι μιας πλούσιας χώρας, Μιας τεράστιας πνευματικής κληρονομιάς, που οι αρχιτέκτονες της Νέας Τάξης, τη θέλουν προτεκτοράτο, αποικία χρέους, σύμβολο πνευματικού συμβιβασμού! Και εμείς, απέναντι σ΄ όλα αυτά, έχουμε υποχρέωση να πούμε, να λέμε καθημερινά, το δικό μας « ΟΧΙ»! Κι αυτό κάνουμε! Ακόμη και μέσα από την πρωτοβουλία, με το Σχολείο της Ρωσικής Γλώσσας! Ψηλά το κεφάλι, λοιπόν! Με τη βοήθεια του Θεού, με αγώνα καθημερινό, με αλληλεγγύη και συνοχή, μπορεί να δυσκολευτούμε, αλλά στο τέλος θα νικήσουμε! Να έχετε υγεία! Να ονειρεύεστε, Αλλά και να δίνετε μάχη, για να υλοποιήσετε τα όνειρά σας, και να ξέρετε ότι, ο Δήμαρχός σας είναι εδώ, κοντά σας, συμπαραστάτης και αρωγός. Κι ο Δήμος όλος στη διάθεσή σας, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη!

Σας εύχομαι «Καλή και δημιουργική χρονιά! Καλή πρόοδο, σε σας, στις οικογένειές σας, στην Ελλάδα, στη Ρωσία, στις δυνάμεις που αγωνίζονται, για έναν ανθρώπινο κόσμο! Σας ευχαριστώ!»

Δελτίο Τύπου

   

proodos

   
   

diaygiabanner

   

kepsite

   
© Γραφείο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών ( Τ.Π.Ε ) Δήμου Ασπροπύργου